ωωω.fєяιzαנι-кѕѕ.ραgє.тℓ
  Lidhja me ipko 1-2 kompjutera
 
Pershendetje te Gjithëve !

Lidhja Me ipko 1-2 apo me shum Kompjutera

Te njejten Kohe Punojn Që te Dy kompjuterat

Po e shoh qe shum kerkesa po behen lidhur me 2 pc Ne rrejt me ipko,Disa po mendojn
qe nuk egziston asnje biruc per lidhjen e dy kompjuterave,Disa te tjer ende nuk e din ,por ka edhe disa te tjer ketu ne forum
qe kan shkathtësi dhe e din Nuk ben me u habitur
Sot Vendosa dhe morra kohen Me ne fund edhe nje Tutorial Si me i lidhur 2 Pc me Ipko apo me shum
Me falni por ME parnuk kam pasur deshir me Publiku kete Me heret
Lidhjen me dy kopjutera Mundeni me be Pa switich,Pa roter apo mikrtoik, Per mos me zgjatur shum Po fillojm
Kjo nuk eshte nje filozofi e Shum e Zorshme por një Punë Shum e thjesht ! vetem Duhet nje Imagjinat dhe Vetëbesim


1.Nese doni me i lidhur 2 Pc Njëren me USB-Njëren me Kartel NIC Nevoitet CD e USB-ës per instalim
2.e instalojm USB-ën Pastaj Pas instalimit te USB-ës
3.MAC adresaështë shkurtesë për Media Access Control adresë. Kjo adresë paraqet një numër heksadecimal 48-bitësh (12 karakterësh) p.sh.: 00-0D-18-1B-83-10, ku ky numër është UNIK për kartelën e rrjetit (ang. Network Interface Card -> NIC) që e keni.
4.Vazhdojm per Gjejtjen e Mac-Adressave
5.Si ta Gjejm Mac-Adressen
----


1.Shkojm Start
2.Klikojm Run
3.Shenojm Ne Run CMD
4.Pasi qe te hapet Dialogi Command Prompt shenojm
5.Ipconfig/all
6.Ne Dialog paraqitet Kjo me posht


Kodi:
Ethernet adapter Local Area Connection 4 Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Scientific-Atlanta WebSTAR es Cable Modem Physical Address. . . . . . . . . : 00-1D-AA-4A-34-71 Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.222.97 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0 Default Gateway . . . . . . . . . :Ethernet adapter Local Area Connection: Media State . . . . . . . . . . . : Media connected Description . . . . . . . . . . . : rnet NIC Physical Address. . . . . . . . . : 00-1D-AA-4A-34-71PPP adapter Lani: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface Physical Address. . . . . . . . . : 00-54-46-01-00-00 Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.16.213.220 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255 Default Gateway . . . . . . . . . : 10.16.213.220 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 80.80.160.8 80.80.160.9 NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled7.Nese e keni me Usb Momentalisht Rrjetin e Lidhur Atëher Vetem Mac-adersen E Merrni kopje Vendosni Tek Kartela E pc-ës tjeter
8.Nese E keni me Nic-Kartel Momentalisht Rrejtin e lidhur Atëher Mac-Adresen e Karteles LAN Duhet me Vendosur tek USB
9. Dmth Physical Address . . . . . . . . . : Eshte MAc-adresa e marrim kopje ose i shkruajm me nje Fletë
10.Sidoqoft Por me kuptuar me Lehet Ju Por Mos Me ju ngatrruar Ndryshimin e Mac-karteles Dhe Usb-ës
11.Perdorni ndonje Software Per ndryshim te MAc-adreses
12.Softwaret-janë

SMAC 2.0 Change Mac Address AMAC 5.4

13.Unë kam Pergaditur për Së Shpejti me Software SMAC 2.0
Linku shkarkimit

Kodi:
http://www.4shared.com/file/52040018/6cc5828b/SMAC_20.html1.Hapni Programin SMAC 2.0
2.Shkrujani Serialin Qe ju kerkon
3.Shikoni MAc-adresat
4.Shembull MAc-adersa e Karteles LAN eshte kjo 00-1D-AA-4A-34-71
5.Atëher Vetem Zgjedhe Scientific-Atlanta WebSTAR apo qfar modemi keni ju Dhe Rimertoni
6.Prej Lan-Karteles qe jan te shkruara kjo 00-1D-AA-4A-34-71 I shenoni Edhe tek USB Dmth te Njejta Te jenë
7.Ne Fund Update Mac Dhe perfundon
8.Sreenshot
http://i25.tinypic.com/2a5k5sp.jpg
PC-1

Tek Pc 1
Aty ku e keni Afër modem-in E ipkos Dhe Kompjuterin Kryesor qe Punoni me Të Vendoseni USB


PC-2
Tek PC-2
Kabllen E Gjatë qe keni ME Lan Kartel Në Tjerten dhomë Apo Dyqan Kudo qe jeni Nese doni me shum me lidhur pc
Ndermjet Veti mjafton Mac-adersat me i vendosur tek SEcili kompjuter Dhe mund te kyqeni Pa Asnje Far Problemi


Pa program

Nese E keni Te lidhur rrjetin me USB Dhe i keni shikuar dhe doni ti ndrroni Mac-adresat e Usb-ës Ti vendosni ne LAN atëher
Vetem Shkojm

1.My Network Places
2.Propeties
3.Local Area Connection Properties
4.Zgjedhim Internet Protocol (TCP/IP)
5.Shtypim butonin lart Configure YeS
6.Network adresses: Value(vlera) aty shenoni:01DAA4A3471 OK

Vërejtje Mac-adresa e Usbë-s nuk Mundet Me u ndryshuar Kështu siq Shkrova me lart Kjo eshte vetem per Kartel LAn
kurse per usb Duhet nga Command Prompt net config rdr Dhe me qelsin me marruar copy me vendosur ne regedit ose ndonje Software


besoj qe te gjith e keni kuptuar qka nuk keni diq pa kjart lirisht mos hezitoni Pyeteni? X Gossip@Piczo
Get the latest gossip on Britney Spears or Zac Efron! Check out the Top Celeb pages, or submit a fan site of your own.
 
   
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free